معرفی CSS – آموزش CSS

  • سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
  • بازدید ۱,۹۲۱ نفر

تصویر css-introduction_3498 معرفی CSS - آموزش CSS

معرفی CSS

CSS مخفف شده عبارت “Cascading Style Sheets” است. CSS یک زبان طراحی ساده است که به منظور ساده سازی روند طراحی صفحات وب ایجاد شده است. CSS بخش دیداری یک صفحه وب را اداره می کند. با استفاده از CSS می توانید رنگ متن، نوع و اندازه فونت، فاصله بین پاراگراف ها، اندازه ستون ها و غیره را به راحتی مدیریت کنید. CSS برای یادگیری آسان است. این زبان برخلاف سادگی اش، به شما اجاره می دهد تا کنترل کاملی بر روی سند HTML خود داشته باشید. در بیشتر مواقع CSS با زبان های نشانه گذاری HTML یا XHTML ترکیب می شود.

مزایای CSS

صرفه جویی در زمان

شما می توانید استایل تمام صفحات خود را فقط در یک فایل مشخص کنید.

افزایش سرعت بارگذاری صفحات

فرض کنید می خواهید رنگ همه پاراگراف های موجو در سند، به صورت قرمز باشد. حال اگر از CSS استفاده نکنید، باید برای هر پاراگرافی که ایجاد می کنید یک استایل برای تغییر رنگ تعریف کنید، اما زمانی که از CSS استفاده می کنید، فقط یک استایل تعریف می کنید و این استایل بر روی همه پاراگراف ها اعمال می شود. این موضوع باعث کاهش میزان کدها و افزایش سرعت بارگذاری صفحه می شود.

تعمیر و نگهداری آسان

در هنگام استفاده از CSS، برای ایجاد تغییر در ظاهر صفحات، فقط باید یک فایل CSS را تغییر دهید تا تمامی صفحاتی که از این استایل استفاده کرده بودند به روز شوند.

سازگاری با انواع دستگاه ها

CSS به شما اجازه می دهد تا محتوای صفحات خود را برای دستگاه های مختلف (مانند گوشی های هوشمند، تبلت ها و غیره) بهینه سازی کنید.

استانداردهای جهانی وب

صفات موجود در HTML رفته رفته منقضی می شوند و توصیه می شود از CSS برای تنظیم صفات مختلف استفاده کنید. بنابراین استفاده از CSS، باعث می شود تا مرورگرهای آینده، به خوبی با صفحات وب شما سازگار باشند.

مرور آفلاین

CSS می تواند صفحات وب را به صورت آفلاین و با کمک حافظه پنهان (cache) نمایش دهد. حافظه پنهان باعث می شود تا سرعت بارگذاری صفحات افزایش یابد.

مستقل از پلتفرم

کدهای CSS برای اجرا شدن به پلتفرم خاصی وابسته نسیتند.

تاریخچه CSS

CSS در 10 اکتبر سال 1994 توسط Hökon Wium Lie اختراع شد و یک گروه کاری موسوم به CSS Working Group در W3C وظیفه نگهداری از آن را بر عهده گرفت.

نکته! کنسرسیوم جهانی وب، یا W3C گروهی است که توصیه هایی در مورد نحوه عملکرد اینترنت و نحوه تکامل آن ارائه می دهد.

نسخه های CSS

CSS1 در دسامبر سال 1996 به عنوان یک توصیه W3C منتشر شد. این نسخه از CSS، یک قالب ساده بصری را برای همه تگ های HTML توصیف می کند. CSS2 در ماه مه سال 1998 و بر اسا CSS1 منتشر شد. در این نسخه، امکان ایجاد استایل های مختلف برای دستگاه های مختلف مانند چاپگرها و دستگاهی موبایلی و غیره اضافه شد. CSS3 در ژوئن سال 1999 بر اساس نسخه های قدیمی تر ایجاد شد. این نسخه از CSS به صورت پیمانه ای یا ماژولار ساخته شده است و هر کدام از آن ها یک ویژگی جدید را به این زبان اضافه می کند.

ماژول های CSS3

ماژول های CSS3 دارای مشخصات CSS قدیمی و همچنین ویژگی های جدید هستند.

  • Selectors
  • Box Model
  • Backgrounds and Borders
  • Image Values and Replaced Content
  • Text Effects
  • 2D/3D Transformations
  • Animations
  • Multiple Column Layout
  • User Interface
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۱ مورد)
  1. تصویر آواتار کاربر 3964
    مهدی متقی شنبه , 5 شهریور

    بسیار پست مفیدی برای علاقه مندان به یادگیری بود.