فیلم آموزش متلب (MATLAB) مقدماتی
در این بخش فیلم آموزش متلب را به زبان فارسی در قالب 10 قسمت و 3 ساعت با کیفیت بالا آماده کرده ایم که در ادامه به معرفی متلب و تاریخچه آن پرداخت و فهرست مطالب این آموزش به همراه پیش نمایشی از قسمت های آن قرار داده شده است.
زبان و محیط MATLAB
متلب یک زبان و محیط برنامه نویسی می باشد که محصولی از شرکت MathWorks بوده و زبانی مخصوص کارهای محاسباتی و آماری است و قابلیت هایی مانند رسم توابع و داده ها، عملیات ماتریسی، پیاده سازی الگوریتم ها و غیره دارد. همانطور که در بالا اشاره شد، متلب مخصوص محسبات عددی می باشد اما وجود یک جعبه ابزار در متلب که اختیاری است و از موتور نمادین نرم افزار Maple اسفاده می کند، امکان استفاده از این زبان به عنوان یک سیستم جبری را نیز فراهم می کند.
تاریخچه MATLAB
نام این زبان برنامه نویسی MATLAB مخفف شده عبارت “Matrix Laboratory” می باشد که به معنی آزمایشگاه ماتریس است. MATLAB در اواخر دهه 1970 توسط رئیس بخش علوم کامپیوتر دانشگاه نیو مکزیکو Cleve Moler ایجاد گردید. او این نرم افزار و زبان را با هدف دسترسی راحت تر دانشجویان خود به LINPACK و EISPACK بدون نیاز به یادگیری فرترن طراحی کرد که خیلی سریع در سایر دانشگاه ها نیز مورد استفاده قرار گرفت و به یکی از نرم افزار های پر استفاده در جامعه ریاضیات کاربردی تبدیل شد. در سال 1983 مولر که برای بازدید از دانشگاه استنفورد رفته بود با مهندسی به نام Jack Little آشنا شد. او که متوجه پتانسل تجاری MATLAB شده بود به Moler و Steve Bangert ملحق شد و MATLAB را با استفاده از زبان برنامه نویسی C باز نویسی کردند سپس در سال 1984 کار توسعه آن را به شرکت MathWorks واگذار کردند.
در ابتدا MATLAB توسط مهندسان طراحی کنترل استفاده می شد اما خیلی سریع در سایر حوزه ها نیز به عنوان یک نرم افزار محاسباتی قدرتمند مطرح شد. MATLAB حول زبان برنامه نویسی MATLAB که M-Code یا M نیز نامیده می شود، شگل گرفته است. یکی از راحت ترین راه های اجرای M-Code تایپ کردن آن در پنجره خط فرمان یا CMD می باشد. استفاده از CMD برای دستورات تک خطی مناسب می باشد اما اگر می خواهید یک اسکریپت MATLAB اجرا کنید، می توانید با از ویرایشگرهای MATLAB استفاده نمائید.
فهرست سرفصل های دوره آموزش متلب مقدماتی
جلسه اول
- مقدمات متلب
- راه اندازی نرم افزار
- ساختار نرم افزار
- دستورات کلی در متلب
جلسه دوم
- متغیرها
- عملیات روی ماتریس ها
- عملیات روی آرایه ها
جلسه سوم
- انواع داده ای در متلب
- تبدیل انواع داده ها به یکدیگر
- بررسی نوع داده
- اعداد و رشته ها در متلب
جلسه چهارم
- عملیات حسابی
- عملیات منطقی
- Operator ها در متلب
جلسه پنجم
- حلقه ها در متلب
- ساختارهای decision making
جلسه ششم
- M فایل ها
- توابع در متلب و انواع تابع
- معرفی توابع عددی ، مثلثاتی ، زمانی و….
جلسه هفتم
- توابع ماتریس ها
جلسه هشتم
- رسم نمودار و انواع نمودار در متلب
جلسه نهم
- ورودی و خروجی ها در متلب
- فایل ها در متلب
- بارگزاری فایل ها
- ذخیره ماتریس ها در فایل متنی
جلسه دهم
- مباحث تکمیلی متلب مقدماتی
سلام میخواستم بدونم تو این سایت پروژه های متلب هم میفروشین یا نه؟
برای پروژه های متلب یه سایت مخصوص متلب زدیم بنام متلب کار که تمام پروژه های متلب رو توش می تونید پیدا کنید.