معرفی زبان برنامه نویسی PHP
PHP در ابتدا به عنوان یک پروژه منبع باز کوچک شروع شد، اما بعد از گذشت مدتی مردم متوجه قابلیت های مفیدی که این زبان برنامه نویسی داشت، شدند. اولین نسخه زبان برنامه نویسی PHP در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ایجاد شد.
زبان PHP
- PHP مخفف شده عبارت “PHP: Hypertext Preprocessor” می باشد.
- PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که با HTML ادغام شده است. از این زبان برای مدیریت محتوای پویا، دیتابیس ها، جلسات و حتی ساخت یک سایت تجاری کامل استفاده می شود.
- PHP با دیتابیس های مشهور مانند MySQL، PostgreSQL، Oracle، Sybase، Informix، و Microsoft SQL Server به خوبی سازگار شده است.
- PHP تعداد زیادی از پروتکل های مهم مانند POP3، IMAP و LDAP را پشتیبانی می کند. در نسخه چهار این زبان برنامه نویسی پشتیبانی از جاوا و معماریهای شیء توزیع شده (COM و CORBA) اضافه شد، که امکان توسعه n-tier را برای اولین بار فراهم می کند.
- قواعد نحوی دستورات (Syntax) زبان PHP بسیار شبیه به زبان برنامه نویسی C می باشد.
استفاده های متداول از PHP
- PHP توابع سیستمی را اجرا می کند. به این معنی که می تواند عملیات های مختلف بر روی فایل ها (مانند باز کردن، خواندن، نوشتن، بستن و غیره) را انجام دهد.
- PHP می تواند فرم ها را مدیریت کند. یعنی می تواند داده های یک فرم را جمع آوری کند، در یک فایل ذخیره کند و یا از طریق ایمیل ارسال کند.
- با استفاده از PHP، می توانید عناصر مختلف موجود در دیتابیس را اضافه، ویرایش و یا حذف کنید.
- امکان استفاده از کوکی ها (cookies).
- با استفاده از PHP، می توانید دسترسی کاربران به قسمت ها مختلف سایت را محدود کنید.
- یا استفاده از PHP، می توانید داده ها را رمزنگاری کنید.
ویژگی های زبان برنامه نویسی PHP
- سادگی
- بهره وری بالا
- امنیت
- انعطاف پذیری
اسکریپت “Hello World” در PHP
همان طور که گفته شد، PHP با زبان HTML ادغام می شود. به این معنی که در میان تگ های HTML می توان از کدهای PHP هم استفاده کرد. مثال زیر نحوه ایجاد برنامه Hello World با استفاده از PHP را نشان می دهد.
1 2 3 4 5 6 7 8 | <html> <head> <title>Hello World</title> </head> <body> <?php echo "Hello, World!";?> </body> </html> |
نتیجه کد بالا:
1 | Hello, World! |
اگر خروجی HTML مثال فوق را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که کدهای PHP در مرورگر کاربر نشان داده نمی شوند. تمام کدهای PHP قبل از ارائه به کاربر پردازش می شوند و فقط کدهای HTML به کاربر ارسال می شود.
شما باید کدهای PHP خود را به یکی از سه روش زیر بنویسید. زیرا فقط در این صورت است که تجزیه کننده PHP آن ها را شناسایی می کند.
1 2 3 | <?php PHP code goes here ?> <? PHP code goes here ?> <script language = "php"> PHP code goes here </script> |
در این آموزش ما از روش اول یعنی <?php … ?> استفاده خواهیم کرد.
در بخش بعدی آموزش زبان برنامه نویسی PHP، نحوه نصب و پیکربندی PHP بررسی می شود.
هیچ نظری ثبت نشده است