بهترین فریم ورک های زبان PHP
PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور و یک ابزار قدرتمند برای ایجاد صفحات وب پویا و تعاملی است. زبان PHP یک جایگزین قدرتمند و رایگان برای سایر زبان های مرتبط مانند زبان ASP مایکروسافت می باشد. برنامه نویسان به منظور ایجاد وب سایت های پیچیده و برنامه های تحت وب حرفه و در سطح بالا، باید از فریم های مختلفی استفاده کنند که در این مقاله به بررسی 10 مورد از بهترین فریم ورک های زبان PHP می پردازیم که اکثر پروژه های بزرگی که با استفاده از زبان PHP پیاده سازی شده اند، از این فریم ورک ها استفاده کرده اند.
چرا استفاده از فریم ورک PHP ؟
دلایل استفاده بسیاری از توسعه دهندگان از فریم ورک های PHP :
- افزایش سرعت ایجاد توسعه پروژه ها
- به شما اجازه میدهد با رشد طول زمان برنامه های تحب وب در حال اجرا در چارچوب مقیاس پذیر باشند.
- تضمین امنیت برنامه های ایجاد شده
- پیروی از الگوی MVC ( مدل – کنترلگر- نمایشگر)
- ترویج شیوه های توسعه وب مدرن مانند ابزار برنامه نویسی شی گرا
فریم ورک Laravel
Laravel یک فریم ورک جدید است که در سال 2011 میلادی برای برنامه نویسان PHP عرضه شده است. بر طبق نظرسنجی اخیری که در سایت sitepoint صورت گرفته است، فریم ورک Laravel در میان توسعه دهندگان PHP یکی از محبوب ترین فریم ورک ها می باشد. فریم ورک لاراول قابلیت های بسیاری دارد که باعث افزایش سرعت توسعه نرم افزار های تحت می شود. با استفاده از موتور قالب سازی سبک فریم ورک Laravel به نام Blade می توانند کارهایی مانند احراز هویت، صف بندی، جلسات، Cash و مسیریابی RESTFUL را به راحتی انجام دهید.
فریم ورک Symfony
دومین فریم ورک پر استفاده PHP، فریم ورک Symfony می باشد که در بسیاری از پروژه های بزرگ نظیر سیستم مدیریت دروپال استفاده شده است. اجزای فریم ورک Symfony قابلیت استفاده مجدد در کتابخانه PHP را دارند به گونه ای که کارهای مختلفی همچون مسیریابی، ساخت فرم، احراز هویت، قالب و غیره آن را کامل می کنند. این ویژگی ها باعث شده است تا Symfony در میان توسعه دهندگان PHP طرفداران بسیاری داشته باشد.
فریم ورک codeigniter
یکی دیگر از فریم ورک های پر استفاده PHP، فریم ورک Codeigniter می باشد که در ابتدای سال 2006 میلادی عرضه شده است. این فریم ورک به خوبی با تمامی پلت فرم های اشتراکی و اختصاصی (در حال حاضر فقط PHP 5.2.4) کار می کند. فرآیند نصب و پیکربندی این فریم ورک بسیار ساده می باشد همچنین یک انتخاب ایده آل برای جلوگیری از بوجود آمدن ناسازگاری بین نسخه های PHP را به شما می دهد. حجم فریم ورک Codeigniter حدود 2 مگابایت می باشد و در صورت نیاز می توانید پلاگین های مورد نیاز خودتان را به این فریم ورک اضافه کنید. Codeigniter به طور کامل بر پایه مدل توسعه MVC نمی باشد و استفاده از مدل و نمایشگرها اختیاری است.
فریم ورک Yii 2
Yii یک فریم ورک کاملا شیء گرا و سریع می باشد که بر اساس مفهوم DR2 (خودت را تکرار کن) ایجاد شده است که باعث می شود تا شما یک پایه کد بسیار منطقی و تمیز داشته باشد. این فریم ورک به خوبی با کتابخانه jQuery ، جاوا اسکریپت و مجموعه ای ویژگی های AJAX یکپارچه سازی شده است. اگر قصد افزایش میزان عملکرد و سرعت سایت خود را دارید، فریم ورک Yii می تواند انتخاب مناسبی باشد. زیر به شکل گسترده از روش بارگذاری آرام (Lazy) در این فریم ورک استفاده شده است.
فریم ورک Phalcon
Phalcon یکی دیگر از فریم ورک های محبوب در میان توسعه دهندگان وب می باشد که ترکیبی از زبان C و زبان PHP می باشد. این فریم ورک به دلیل این که با زبان C ساخته شده است، سرعت بالایی در اجرا کد ها دارد و سازندگان این فریم ورک آن را سریع ترین فریم ورک PHP می دانند. فریم ورک Phalcon قابلیت های خوب زیادی همچون مدیریت دارایی، امنیت، بارگذاری خودکار، ترجمه، Cash و غیره را دارد.
فریم ورک CakePHP
CakePHP یکی دیگر از فریم ورک های پر استفاده PHP می باشد که اولین نسخه از آن در سال 2005 میلادی منتشر گردید. با استفاده از این فریم ورک می توانید سطح امنیت سایت خود را از طریق اعتبار سنجی ورودی ها، جلوگیری از XSS، SQL Injection، CSRF و غیره تا حد قابل قبولی افزایش دهید. این فریم ورک همیشه در نگه داشتن زمان موفق بوده است. در سایت های بزرگ همچون هیوندا، BMW و اکسپرس از فریم ورک CakePHP استفاده شده است.
فریم ورک zend
Zend یکی از فریم ورک های با ثبات و قدرتمند زبان برنامه نویسی PHP می باشد که در آن بسیاری از تنطیمات از قبل پیکربندی شده اند، از این رو به منظور ایجاد پروژه های بزرگ و پیچیده بسیار مناسب است و نباید از آن برای ساخت پروژه های کوچک استفاده کرد. این فریم ورک شرکای بزرگی همچون Google، Microsoft، IBM و Adobe دارد. از ویژگی های بارز فریم ورک Zed می توان به رمزنگاری، اشکال زادیی، ابزار تست واحد، ابزارهای کد نویسی، کشیدن و رها کردن، امکان استفاده راحت و پشتیبانی از Front-End و غیره اشاره کرد. از آن جا که Zend با متدلوژی چالاک ساخته شده است، می توانند در ارائه برنامه های با کیفیت بالا بسیار کمک کننده باشد.
فریم ورک Slim
Slim جزء فریم ورک های میکرو PHP می باشد و برخلاف فریم ورک Zed برای ایجاد پروژه های کوچک بسیار عالی و مناسب است. این فریم ورک هر چیزی که نیاز دارید و ندارید را برای شما فراهم می کند. طبق گفته خالق Slim او از فریم ورک میکرو Ruby با نام Sinatra برای ساخت این فریم ورک الهام گرفته است. فریم ورک Slim ویژگی های زیادی دارد که چند نمونه از آن ها عبارت اند از: رمزنگذاری، مسیریابی URL، جلسه و کوکی، پشتیبانی از پیام های flash که از درخواست های http عبور می کنند. توسعه دهندگان PHP از این فریم ورک به منظور توسعه RESTFUL، رابط برنامه های کاربردی و سرویس ها بهره می برند.
فریم ورک FuelPHP
FuelPHP یک فریم ورک انعطاف پذیر و تمام پشته می باشد که علاوه بر پشتیبانی از الگوی MVC از نسخه کامل شده الگوی HMVC نیز پشتیبانی می کند. فریم ورک FuelPHP در نسخه های جدید به منظور نگه داشتن منطق مورد نیاز جهت تولید نمایشگر، یک کلاس اختیاری به نام Render اضافه نموده است.
فریم ورک PHPixie
دهمین فریم ورک مورد بررسی در این مقاله، فریم ورک PHPixie می باشد که ویژگی های زیادی از جمله اعتبار سنجی ورودی ها، Cash، استاندارد ORM، احراز هویت، صدور مجوز و همچنین امکان استفاده از زبان نشانه گذاری HTML را دارد. قسمت های مختلف فریم ورک PHPixie به حداقل وابستگی نیاز دارند و صد در صد با تست واحد مورد آزمایش قرار گرفته اند. وب سایت این فریم ورک، آموزشی دارد که می تواند در 30 دقیقه PHPixie را به شما آموزش دهد.
هیچ نظری ثبت نشده است